NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

BABECZKI Z MUSEM ŁOSOSIOWYM

"Babeczki przygotowane z ciasta filo z kremowym nadzieniem łososiowym. Idealne jako szybka przekąska lub wykwintna przystawka"

Składniki na ok. 12 sztuk:

  • 3 plastry ciasta filo 40*35 cm
  • 3 łyżki masła
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki ketchupu

Wykonanie:

  1. Rozgrzać piekarnik do 180oC.
  2. Przygotować foremki do babeczek. Wykroić z ciasta filo krążki (z każdego płatu powinno nam wyjść 12 krążków), posmarować każdy roztopionym masłem  i przekładać je do przygotowanych foremek (3 krążki do jednej foremki). Włożyć do piekarnika. Piec około 3 minuty, aż ciasto nabierze ładnego, złocistego koloru. Wyciągnąć je z piekarnika, ostudzić.
  3. Przygotować farsz. Jajka ugotować, obrać ze skorupek.
  4. Przełożyć do blendera łososia, jaja, sok z cytryny oraz ketchup. Wszystko zmiksować. Przełożyć mus do dekoratora.
  5. Babeczki napełnić musem.

sobota, 24 lipca 2010, baaaraneeek
Tagi: ciasto filo

Polecane wpisy

  • Paluszki grissini w szynce parmeńskiej

    „Niesamowicie szybka w przygotowaniu przekąska, którą możemy przyrządzić dosłownie w ostatniej chwili. Do jej przygotowania możemy użyć szynki parmeńskiej

  • Mini szarlotki z ciasta filo

    „Mini szarlotki z ciasta filo to doskonała propozycja dla łakomczuchów, którzy uwielbiają klasyczną szarlotkę, ale chcą czegoś innego. Są bardzo proste w

  • Pierożki z tuńczykiem

    Składniki na 16 sztuk: 4 płaty ciasta filo 40*35 cm 1 puszka tuńczyka 160 g sera feta 2 pomidory 2 łyżki posiekanej natki pietruszko 2 łyżki sezamu 3 łyżki mas

  • Sakiewki z ciasta filo ze szpinakiem

    Zapraszam na chrupiące sakiewki z pysznym nadzieniem szpinakowym. Składniki: 300 g ciasta filo 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 1 duża cebula 2 ząbki czo

  • Spanakopita

    Kulinarną zabawę "Czas na szpinak 5" rozpoczynam daniem z kuchni greckiej. Spanakopita to rodzaj placka z ciasta filo. Nadzienie w głównej mierze stanowi szpina

Komentarze
2010/07/26 18:03:54
Jak ciekawie zrobione, super pomysł!:)
-
2010/07/28 19:20:14
slicznie to wyglada:)