NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa pieczarkowa

Składniki:

  • 4 kostki rosół z indyka lub kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 cebula
  • 4 gotowe naleśniki
  • sól, pieprz, maggi  

Wykonanie:

  1. Do garnka wlać 2 litry zimnej wody, włożyć kostki bulionowe.
  2. Pieczarki dokładnie oczyścić, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć warzywa do bulionu. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić wszystko pod przykryciem przez około 20 minut.
  3. Wyłowić z zupy pieczarki i zmiksować w blenderze. Wlać z powrotem do bulionu, wymieszać.
  4. Dodać śmietanę i doprawić do smaku.
  5. Naleśniki pociąć w drobne paseczki.
  6. Przelać krem na talerze, na środku ułożyć paseczki z naleśników. Udekorować koperkiem.  Smacznego :).

wtorek, 13 lipca 2010, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Krupnik

    Składniki: 2 podudzia z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 4 małe ziemniaki 100 g kaszy jęczmiennej 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 1 łyżka posiekanej ś

  • Zupa z pieczarkami i makaronem tortellini

    Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 podudzia z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka sól, pieprz, maggi, vegeta 1

  • Krem z marchwi

    „Nieco pikantny i mocno rozgrzewający krem z marchewki z dodatkiem mleka kokosowego (jeśli nie przepadamy za ostrymi daniami możemy zrezygnować z dodatku