NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Pierogi z borówką i czekoladą

„Trudno znaleźć kogokolwiek, kto by pierogów nie lubił. Istnieje niezliczenie wiele odmian tego przysmaku, który najprawdopodobniej przywędrował do nas z Chin, dzięki wyprawie Marco Polo.  Zadziwiające jak szybko się je robi, a są tak pyszne, że nie zdążycie się obejrzeć nim znikną z talerza”

Składniki na ok. 45 sztuk:

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • 6 łyżek kakao

Nadzienie:

  • 170 g borówek
  • 100 g białej czekolady

Wykonanie:

Ciasto:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Cienko rozwałkować. Wykroić z niego krążki np. szklanką.

Nadzienie:

  1. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę. Zmieszać z borówkami.
  2. Wykładać nadzienie na krążki i zlepiać.
  3. Wrzucać na gotującą się wodę i gotować przez 5 minut.

czwartek, 22 lipca 2010, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2010/07/22 12:02:54
Bardzo oryginalne te pierogi. Z pewnością wypróbuję. Pozdrawiam :)
-
2010/07/22 13:52:09
wyglądają niebiańsko! a jak muszą smakować! ;-)
-
2010/07/26 18:05:01
Jakie fajne! Z czekoladą nie próbowałam.
-
2010/07/26 22:12:16
Bardzo ciekawa propozycja, coś innego.