NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Ponczowe babeczki

Składniki na 12 sztuk:

Ciasto:

  • 90 g mąki
  • 20 g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 110 g miękkiej margaryny
  • 110 g drobnego mielonego cukru
  • 2 duże jajka
  • kilka kropli esencji waniliowej

Poncz:

  • 2 łyżki miodu
  • 8 łyżek Martini Rosso

Krem:

  • 200 g białego serka typu Almette
  • 100 g Nutelli

Dekoracja:

  • kilka truskawek
  • czekoladowe spiralki

Wykonanie:

Ciasto :

  1. Rozgrzać piekarniku do 160oC.
  2. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia do makutry. Dodać resztę składników i ucierać do uzyskania jednolitej masy.
  3. Przełożyć ciasto do 12 foremek do babeczek i piec około 25 minut.

Nadzienie:

  1. Dokładnie wymieszać serek z Nutellą i przełożyć masę do dekoratora.

Poncz:

  1. Połączyć miód z Martini.

Dekoracja:

  1. Wystudzone babeczki układać do góry dnem. Polać ponczem. Dekorować wcześniej przygotowaną masą oraz świeżymi truskawkami i czekoladowymi spiralkami.
środa, 14 lipca 2010, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2012/02/08 14:10:40
www.facebook.com/FitandEasy?sk=app_131043160302841#!/FitandEasy?sk=wall

tak dla informacji....

Przepis tak fajny, że jest wszędzie....