NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Tagliatelle z kurczakiem

Składniki:

  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 350 g piersi z kurczaka
  • 1 brokuł
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 300 g białego serka typu Almette
  • przyprawa do gyrosa
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie.
  2. Makaron ugotować al dente. 
  3. Piersi z kurczaka pokroić w paseczki, pieczarki w plasterki a cebulę w kosteczkę.
  4. Na patelni rozgrzać oliwę. Przełożyć na nią pierś z kurczaka, pieczarki oraz cebulę. Dodać przyprawę do gyrosa, oraz sól i pieprz.  Smażyć aż wszystkie składniki zmiękną.
  5. Ugotowany brokuł odsączyć i przełożyć na patelnię. Dodać serek, dokładnie wymieszać.
  6. Na patelnię włożyć makaron i połączyć ze sobą wszystkie składniki. Podawać na ciepło, zaraz po przygotowaniu. 
sobota, 17 lipca 2010, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2015/06/26 11:56:06
Witam świetna potrawa to taghliatelle. Jednak tylko, wtedy kiedy jest ona dobrze wykonana to smakuje naprawdę wyśmienicie. Ja dodaję jeszcze do tego ser feta. To daje taki naprawdę niesamowity posmak. Twoja tagliatelle wygląda apetycznie, a przecież to, o to właśnie chodzi.