NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Muffinki kokosowe

 „Muffinki kokosowe z przepisu Marthy Stewart są naprawdę wyśmienite. Mogą być doskonałym zakończeniem każdego obiadu. Te miniaturowe ciasteczka wykonane są z pysznego waniliowego ciasta pokrytego słodką masą serowo-kokosową i posypane wiórkami kokosowymi. Naprawdę polecam ten przepis”

Muffinki kokosowe

 Składniki na 12 muffinek:

Muffinki:

  • 100 g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 duże jajka
  • ¾ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1½ szklanki mąki tortowej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ szklanki mleka

Masa serowo-kokosowa:

  • 225 g kremowego serka
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu kokosowego

Wierzch:

  • 170 g wiórków kokosowych

Muffiny kokosowe

Wykonanie:

Muffinki:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180oC. Przygotować 12 papierowych foremek do muffinek.
  2. Mikserem utrzeć masło z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Ciągle mieszając dodawać po jednym jajku, wlać ekstrakt waniliowy.
  3. Zmniejszyć prędkość, powoli dodawać mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Następnie wlać mleko. Dokładnie wymieszać.
  4. Przelać ciasto do przygotowanych foremek i piec około 15 minut. Po upieczeniu odstawić muf finki do całkowitego ostygnięcia.

Masa serowo-kokoswa:

  1. Ubić serek z masłem, cukrem pudrem oraz ekstraktem kokosowym na puszystą masę.
  2. Każdą z muffinek posmarować masą i posypać obficie wiórkami kokosowymi.

Coconut muffins

czwartek, 23 września 2010, baaaraneeek
Tagi: kokos

Polecane wpisy

  • Tarta kokosowa

    „Zanim publicznie zlinczujecie mnie za to gotowe kruche ciasto – małe wyjaśnienie :) . Przygotowywałam tą tartę jedną ręką :) drugą, można powiedzi

  • Ciasto jabłkowo-ananasowe

    „Kiedy dowiedziałam się o konkursie i o tym, że należy przygotować potrawę która idealnie będzie pasowała do Nestea Zimowa Śliwka od razu pomyślałam o cie

  • Babka jogurtowa z gruszkami

    „Ostatnio znalazłam bardzo ciekawy przepis na babkę jogurtową z kokosem. Bardzo lubię ciasto jogurtowe (a dość dawno go nie robiłam), postanowiłam od razu

  • Ciasto kokosowe z morelami

    Dostałam kokosową przesyłkę ekologicznych produktów firmy LOOK FOOD. Od razu wypróbowałam mąkę, cukier i mus kokosowy i zachwyciłam się smakiem ciasta z

  • Rolada "Malinowe Rafaello"

    Dziś pomysł na kolejną roladę. Tym razem w wersji kokosowo malinowej, z alkoholowym ponczem i czekoladową polewą. Delikatna, w typowo letnim klimacie i z pewnoś

Komentarze
Gość: Goosc, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/23 23:35:19
Te kokosowe muffinki wyglądają naprawdę apetycznie.
-
2010/09/24 06:45:05
Uwielbiam kokos :)) Czuję sie kuszona ;-)
-
2010/09/24 09:08:58
dzieło sztuki! ja bym je położyła na paterze i podziwiała;)
-
2010/09/24 09:34:19
na pewno wypróbuję :)
-
2010/09/24 09:46:48
Kuszący jest ten kokosowy puch, oj kuszący :))
-
2010/09/24 10:08:40
Jak tak polecasz to mnie skusiłaś. Przepis na pewno w weekend wykorzystam, zresztą Twoje prezentują się tak obiecująco, że trzeba je upiec ;]
-
2010/09/24 10:10:51
ślicznie wyglądają, jak oprószone śniegiem
-
2010/09/24 11:10:21
Ciekawy przepis na muffinki, zapisujemy :-)
-
2010/09/24 11:33:23
jaka maja puchata kokosowaą skorupkę, ale fajne! :)
-
2010/09/24 12:13:27
Śliczne masz te aranże słodkosci :) Mufinki bardzo kuszące :)
-
2010/09/24 19:42:32
To chyba jedne z najładniejszych muffinek jakie widziałam.Pozdrawiam:)
-
2010/09/24 20:20:52
Pi(n)kne!
-
2010/09/24 21:34:11
o rany... no takie to ja lubię... szczególnie z kokosem :)
-
2010/09/25 07:43:30
muffinki wygladaja cudnie!!! a ta czapeczka z kokosu jest super:)
-
Gość: Korozja, *.ds5.zut.edu.pl
2010/12/08 00:06:03
Czy mogłabyś zdradzić jakiego dokładnie serka kremowego użyłaś?
-
2010/12/08 08:07:39
Ja użyłam serka "Mój Ulubiony" firmy Wieluń. Ale jeśli nie będziesz mogła znaleźć akurat tego, odpowiedni będzie także np. serek Philadelphia.
-
2012/03/05 19:42:17
śliczne takie leciutkie!!!
-
Gość: Sandra, *.gl.digi.pl
2013/02/23 08:10:30
Najlepsze muffunki jakie kiedykolwiek jedliśmy, robiłam już je kilkanaście razy i za każdym wychodzą przepysznie. Uzależniliśmy się od ich smaku i wracają na nasz stół jak bumerang:) Dziękuję.
-
2013/02/23 13:05:45
Bardzo mi miło, dziękuję za taki pozytywny komentarz :)
Cieszę, się że smakują, pozdrawiam :)