NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Muffinki piernikowe (gingerbread muffins)

 „Muffinki piernikowe to taki malutki kawałeczek piernika oblany pyszną mleczną czekoladą. Są bardzo proste w wykonaniu. Wystarczy że połączymy ze sobą suche oraz mokre składniki. Muffinki te pięknie pachną i są wilgotne”

Muffinki piernikowe

Składniki na 12 szt:

Muffinki:

  • 250 g mąki
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2  łyżki przyprawy do piernika
  • 1 jajko
  • 100 g cukru
  • 150 ml pełnotłustego mleka
  • ¼ łyżeczki octu balsamicznego
  • 6 łyżek oleju
  • 4 łyżki miodu
  • 50 g stopionej mlecznej czekolady

Wierzch:

  • 150 g czekolady mlecznej

Gingerbread Muffins

Wykonanie:

Muffinki:

  1. W jednej miseczce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre.
  2. Następnie wszystko ze sobą połączyć i ubić mikserem.
  3. Ciastem napełnić 12 papierowych foremek do muffinek, napełniając je do 2/3 wysokości. Piec około 15-20 minut w temperaturze 200oC.

Wierzch:

  1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią każdą z muffinek.

Muffinki piernikowe z czekoladą (Gingerbread muffins with chocolate)

wtorek, 07 grudnia 2010, baaaraneeek
Tagi: czekolada

Polecane wpisy

Komentarze
2010/12/07 09:41:56
bardzo mi się podoba taki malutki kawałek piernika.
-
2010/12/07 19:32:57
ale smakowicie wyglądają !
-
Gość: , *.tktelekom.pl
2010/12/07 19:44:23
Muffinki w wersji piernikowej, świetna propozycja.
-
2010/12/07 22:28:38
Pysznie wyglądają ,a ta polewa tak cudnie błyszczy :))
-
2010/12/08 11:46:41
Mi sie ogromnie podoba połaczenie tej błyszczącej polewy ze złotymi kuleczkami!