![]() ![]() ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Strogonow„Nazwa tej potrawy pochodzi prawdopodobnie od nazwiska hrabiego Pawła Strogonowa, który podczas często urządzanych przez siebie uroczystych obiadów podawał najczęściej właśnie to danie. Strogonow jest popularną potrawą na całym świecie. W Wielkiej Brytanii i Australii przyrządza się go zazwyczaj z ryżem, w Brazylii lub Portugalii często wykonywany jest z wołowiny lub kurczaka. Strognow jest również popularny w krajach skandynawskich, do którego wykorzystuje się lokalną kiełbasę jako substytut mięsa” Składniki:
Wykonanie:
czwartek, 30 grudnia 2010, baaaraneeek
Komentarze
msbella
2010/12/30 10:41:50
Przepyszne danie. Dzięki za przypomnienie, daaaawno nie robiłam oj mniam mniam
2010/12/30 11:14:36
Bardzo lubię ! Robię nieco inaczej, ale zawsze pyszny wychodzi :)
2011/11/26 22:38:37
ten Strogonow przypomniał mi pewną historię :-) pozdrawiam serdecznie!
Gość: , *.sta.asta-net.com.pl
2012/08/13 18:47:29
Taa, tyle, że ta potrawka ma tyle wspólnego z Beef Stroganoff'em co Fasolka po bretońsku z Bretanią :-D
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2012/11/21 09:42:38
Tylko po co to psuć chemią z kostek rosołowych... Podsmażyć w garnku i esencja będzie w sosiku! :)
Gość: zielonka, 194.181.134.*
2013/03/28 22:54:13
Będę robił na święta Strogonova po raz pierwszy, coś mi doradzicie? Proszę
|