NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Bruschetta

„Tym razem szybka do wykonania przekąska mająca swój rodowód w kuchni włoskiej. Jest to ulubiona przystawka nie tylko Włochów. U nas także ma wielu zwolenników. Bruschetta jest zwykle podawana jako przekąska lub przystawka”

Bruschetta

Składniki:

  • 1 świeża bagietka
  • 170 g gotowej pasty bruschetta pomodori
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka cienkich plasterków sera żółtego
  • kilka listków świeżej bazylii do dekoracji

Bruschetta z pomidorami

Wykonanie:

  1. Bagietkę pokroić na kromki o grubości ok. 1 cm. Każdą z kromek natrzeć czosnkiem i pokropić oliwą z oliwek. Podpiec w piekarniku na złoty kolor.
  2. Następnie na każdą z kromek nakładać po 1 łyżeczce pasty i równomiernie ją rozsmarowywać.
  3. Udekorować ją serem żółtym oraz świeżymi listkami bazylii.

Bruschetta

poniedziałek, 03 stycznia 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Paluszki grissini w szynce parmeńskiej

    „Niesamowicie szybka w przygotowaniu przekąska, którą możemy przyrządzić dosłownie w ostatniej chwili. Do jej przygotowania możemy użyć szynki parmeńskiej

  • Kanapeczki z łososiem

    „Kanapeczki z wędzonym łososiem z dodatkiem sera camembert, żurawiny, oliwek oraz czerwonej cebuli. To bardzo ciekawe i z pewnością pyszne połączenie. Ide

  • Szaszłyki z kurczakiem

    „Szaszłyki z kurczakiem w curry – możemy je podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Może do nich dodać swoje ulubione dodatki np. warzywa lub kawa

Komentarze
2011/01/03 21:49:00
Pysznie wygląda, a ja bardzo lubię, najbardziej ze świeżymi pomidorkami:)
-
2011/01/03 21:50:24
Uwielbiam taką ze świeżutkimi pomidorami i odrobiną ziół, dodałabym jeszcze posiekane oliwki - wtedy to już poezja :)
-
2011/01/04 21:48:23
bardzo lubie wloska kuchnie, pomidory i pachnaca bazylie:)