NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta rybna

„Pasta rybna jest doskonałym dodatkiem do kanapek. Jest przy tym również bardzo smaczna i odżywcza. Składa się z makreli, sera białego, jaj oraz cebuli. Wystarczy tylko wymieszać ze sobą wszystkie składniki i doprawić do smaku. Gotowe pasty rybne z łatwością znajdziemy w niejednym sklepie, ale taka przygotowana w domu jest jednak moim zdaniem najlepsza”

Pasta rybna

Składniki:

  • 300 g sera białego
  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
  2. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek posiekać.
  3. Ser biały rozgnieść za pomocą widelca lub zmielić. Dodać do niego makrelę i dokładnie rozgnieść.
  4. Następnie dodać jajka, cebulę, szczypiorek, majonez, musztardę oraz śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pasta z makreli

sobota, 19 lutego 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/02/19 19:58:17
Oj, ale bym zjadła. Lubię takie pasty:)
-
Gość: anonim, *.infobiuro.pl
2011/07/01 21:08:46
Bardzo fajny przepis, myślę, że warto go wysłać wraz ze zdjęciem na konkurs kulinarny na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę