NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Parówki w cieście

„Parówki w cieście to bardzo szybka do zrobienia przekąska, nie wymagająca od nas ani zbyt wiele czasu ani zbyt wielkich umiejętności kulinarnych. Zwykłe parówki owinięte paseczkami z ciasta francuskiego są pysznym i ładnie prezentującym się daniem. To również świetna przekąska, którą możemy zabrać na wynos np. na II śniadanie do pracy czy szkoły”

Parówki w cieście

Składniki:

  • 700 g krótkich parówek
  • 250 g opakowanie ciasta francuskiego

Wykonanie:

  1. Ciasto rozwinąć i pokroić na cienkie paski.
  2. Każdą z parówek owinąć wokół paskiem ciasta francuskiego.
  3. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC.
  4. Piec około 20 minut, aż ciasto nabierze ładnego złocistego koloru. Podawać ciepłe z dodatkiem ketchupu lub innego ulubionego sosu.

Parówki w cieście francuskim, kiełbaski w cieście, kiełbaski w cieście francuskim, parówki w cieście

czwartek, 10 marca 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/03/10 08:56:14
Śliczne. Muszę w końcu i ja zrobić taką przekąskę dla moich domowych konsumentów:)
-
2011/03/10 14:34:27
Superowe:) Robiłam ostatnio podobne wg Nigelli:)
Pozdrawiam
-
2011/03/10 18:20:24
Fajna przekąska. Rzadko jadamy parówki, ale taki sposób jest smakowity :)
-
2011/03/15 09:27:49
Kilka razy robiłam takie parówki. Są świetną propozycją na coś ciepłego a niezbyt kłopotliwego w przygotowaniu :) Ja po zawinięciu w ciasto francuskie obtaczam je dodatkowo w ziarnach sezamu. Pycha :)
-
Gość: nika, *.play-internet.pl
2011/03/22 19:18:00
właśnie owinęłam ciastem i za chwilkę ładuję do piecyka :D mmmm
-
2011/03/22 20:48:13
Smacznego ;)