NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Jajka faszerowane szynką

 „Dzisiaj proponuję kolejny pomysł na faszerowane, wielkanocne jajka. Nikt z nas pewnie nie wyobraża sobie bez nich świąt. Tym razem farsz przygotowałam na bazie szynki, z dodatkiem mozzarelli i kukurydzy. Jajka te są pyszną i zdrową przekąską”

Jajka faszerowane szynką, jajka nadziewane szynką

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 cienkie plastry szynki drobiowej (60 g)
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 30 g mozzarelli
  • 2 łyżki majonezu

jajka nadziewane szynką, wielkanocne jajka, jajka faszerowane, jajka nadziewane

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Odciąć około 1/3 każdego z nich. Łyżeczką ostrożnie wybrać żółtko. Przełożyć do miseczki, rozdrobnić.
  2. Szynkę oraz mozzarellę pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miseczki z żółtkami. Dodać kukurydzę i majonez, dokładnie wymieszać.
  3. Tak przygotowaną masą nafaszerować jajka.

wielkanocne jajka, jajka faszerowane, jajka nadziewane, jajka faszerowane szynką, jajka nadziewane szynką

środa, 13 kwietnia 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/04/13 07:57:38
Mniam pyszności :)
-
2011/04/13 11:05:43
Poproszę na śniadanko takie smaczne jajeczko:)
-
2011/04/13 15:38:36
Wyglądają bardzo smakowicie i świątecznie.
-
2011/05/12 16:58:46
wysmienite! wyprobowalam na Wielkanoc.
-
2011/05/28 22:36:00
Cieszę się, że smakowały :)