NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Jajka faszerowane tuńczykiem

 „Jajka można faszerować różnorodnymi nadzieniami. Jedną z bardzo smacznych propozycji jest nadzienie przygotowane z tuńczyka. Wystarczy tylko ugotować jajka na twardo i nadziać je tuńczykiem, wymieszanym z serkiem i majonezem. Wystarczy trochę pracy, a efekt będzie naprawdę niezwykły”

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

  • 14 przepiórczych jajek
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 łyżki kremowego serka
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • do dekoracji: pomidor, czarne oliwki, rozmaryn

 Jajka wielkanocne, jajka nadziewane tuńczykiem, jajka na wielkanoc, nadziewane jajka

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół. Za pomocą łyżeczki delikatnie wybrać żółtko.
  2. Tuńczyka odcedzić, przełożyć do miseczki. Dodać serek, rozdrobnione żółtko oraz majonez. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.
  3. Farszem nadziać połówki jajek. Udekorować małymi pomidorkami, plasterkami czarnych oliwek i gałązkami rozmarynu.

 Przepiórcze jajka faszerowane, jajka nadziewane tuńczykiem, faszerowane przepiórcze jajka tuńczykiem

piątek, 15 kwietnia 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/04/15 21:29:45
Bardzo lubię tą wersję :)