NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Jajka z chrzanem

„Krem chrzanowy jest nieodłącznym dodatkiem na świątecznym stole. Postanowiłam więc przygotować jajka nadziewane tym właśnie kremem. Robi się je bardzo szybko. Wystarczy tylko posiekać jajka, zioła i dokładnie ze sobą połączyć. Jedynie delikatne wyciągnięcie  jajka ze skorupki wymaga od nas odrobinę cierpliwości”

Jajka z chrzanem

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżeczki kremu chrzanowego
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • sól, pieprz

 Jajka faszerowane chrzanem

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Delikatnie obrać wierzch skorupki. Za pomocą małej łyżeczki wydrążyć środek. 
  2. Skorupkę odłożyć w „bezpieczne” miejsce, jajko posiekać w kosteczkę, przełożyć do miseczki. Dodać krem chrzanowy, szczypiorek, koperek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Przygotowany w ten sposób farsz przełożyć do skorupek i podawać.

Jajka faszerowane

poniedziałek, 18 kwietnia 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/04/18 10:30:11
Wspaniale podane , pięknie to wygląda :)
-
2011/04/18 14:04:56
Pięknie podane
-
2011/04/18 21:43:13
Jakie ładne kolory, ślicznie podałaś te jajeczka . Pyszne muszą byc:)