NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Makaron z pieczarkami

„Makaron z pieczarkami to doskonałe wegetariańskie i sycące danie. Świetne na szybki i niezbyt skomplikowany obiad. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Do dania tego możemy również dodać podsmażone na patelni np. mięso z kurczaka ”

Makaron z pieczarkami, makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, makaron w sosie śmietanowym, makaron z sosem śmeitankowym

Składniki:

  • 400 g makaronu
  • 300 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 200 g kremowego serka typu Philadelphia
  • 250 ml śmietanki 18%
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Wykonanie:

  1. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki pokroić w plasterki lub w ćwiartki. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Przełożyć na nią cebulę oraz pieczarki, smażyć aż warzywa nabiorą ładnego, złocistego koloru.
  4. Następnie przełożyć na patelnię kremowy serek i wlać śmietankę. Ciągle mieszając, podgrzać wszystkie składniki aż serek dokładnie się rozpuści.
  5. Zestawić patelnię z ognia, dodać makaron i dokładnie wymieszać. Smacznego :)
poniedziałek, 13 czerwca 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/06/14 10:07:16
fajnie kremowy ten pieczarkowy sos.