NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety rybne

„Są delikatne w smaku i bardzo mięciutkie. Mogą one być doskonałą alternatywą dla klasycznej, smażonej ryby. Kotlety rybne proponuję podawać w bułce hamburgerowej z dodatkiem surówki z czerwonej kapusty. Przepis jest przy tym prosty i bardzo szybki w wykonaniu”

Kotlety rybne

Składniki:

  • 700 g filetów białej ryby np. soli, mintaja, pangi
  • 1 duża cebula
  • 2 czerstwe bułki
  • ½ szklanki mleka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Wykonanie:

  1. Bułki namoczyć w mleku, następnie dokładnie odsączyć.
  2. Filety, cebulę oraz bułki zmielić.
  3. Do masy rybnej dodać jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Dokładnie wymieszać.
  4. Z masy formować okrągłe kotlety, obtaczać je w bułce tartej a następnie smażyć na rozgrzanej oliwie przez około 4 minuty z każdej strony na złocisty kolor.

Kotleciki rybne, kotlety rybne

poniedziałek, 29 sierpnia 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/08/29 10:48:23
Lubie rybne kotleciki ;-) Wygladaja pieknie :-)