Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z czerwonej kapusty
„Czerwona kapusta jest bardzo zdrowym warzywem, z którego z łatwością możemy przygotować dodatek do dania głównego w postaci surówki. Surówka ta oprócz tego iż jest bardzo dobra w smaku, jest również niskokaloryczna. Z łatwością możemy ją wprowadzić do swojej codziennej diety”

Składniki:
- 650 g czerwonej kapusty
- 1 łyżeczka pokrojonej cebuli
- 50 g cukru
- ½ łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 4 łyżki mleka
- 150 ml maślanki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 100 ml majonezu
Wykonanie:
- Kapustę pokroić w drobniutką kosteczkę.
- Maślanką, majonez, mleko oraz sok z cytryny wymieszać w miseczce. Dodać cukier, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać.
- Do większej miski przełożyć kapustę oraz cebulę. Zalać warzywa przygotowanym sosem i schładzać w lodówce, najlepiej przez całą noc.
niedziela, 28 sierpnia 2011, baaaraneeek