NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z czerwonej kapusty

„Czerwona kapusta jest bardzo zdrowym warzywem, z którego z łatwością możemy przygotować dodatek do dania głównego w postaci surówki. Surówka ta oprócz tego iż jest bardzo dobra w smaku, jest również niskokaloryczna. Z łatwością możemy ją wprowadzić do swojej codziennej diety”

Surówka z czerwonej kapusty, sałatka z czerwonej kapusty, surówka z młodej kapusty,

Składniki:

  • 650 g czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka pokrojonej cebuli
  • 50 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 4 łyżki mleka
  • 150 ml maślanki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 ml majonezu

Wykonanie:

  1. Kapustę pokroić w drobniutką kosteczkę.
  2. Maślanką, majonez, mleko oraz sok z cytryny wymieszać w miseczce. Dodać cukier, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać.
  3. Do większej miski przełożyć kapustę oraz cebulę. Zalać warzywa przygotowanym sosem i schładzać w lodówce, najlepiej przez całą noc.
niedziela, 28 sierpnia 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Szpinak z fetą

    „Możemy to danie podawać jako dodatek do dania głównego lub też potraktować je jako baza do makaronu czy też tarty z ciastem francuskim. Opcjonalnie do da

  • Surówka z kapusty i marchewki

    „Przygotowanie tej surówki (zwłaszcza poszatkowanie kapusty) może wydawać się nieco pracochłonne, ale dla takiej pysznej bomby witaminowej warto poświęcić

  • Marchewka duszona

    "Duszona marchewka doskonale sprawdzi się jako dodatek do dania głównego. Można ją przygotowywa ć  na wiele sposobów, ja poniżej prezentuję ten, według

Komentarze
2011/08/28 20:04:50
Dawno nie robiłam ,a przecież jest pyszna .Fajnie wygląda