NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Ciabatta z gruszkami i szynką parmeńską

„Ciabatta z gruszkami i szynką parmeńską z dodatkiem rukoli i sera z niebieską pleśnią jest idealną i bardzo pożywną (a przy tym zdrową) kanapką. Ciabattę możemy dodatkowo podgrzać w piekarniku przez około 5 minut a następnie ułożyć na niej resztę składników. Nada jej to dodatkowej chrupkości”

Ciabatta z gruszkami i szynką parmeńską

Składniki:

  • 4 ciabatty
  • 1 duża i soczysta gruszka
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 50 g rukoli
  • 2 łyżki masła

Wykonanie:

  1. Gruszkę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w plastry.
  2. Ciabattę przekroić na pół, posmarować masłem. Następnie obłożyć rukolą.
  3. Na każdej bułce ułożyć po 2 plastry szynki parmeńskiej i kilka plastrów gruszki.
  4. Wierzch posypać pokruszonym serem, przykryć drugą połówką ciabatty.

Ciabatta z gruszkami i szynką parmeńską

piątek, 23 września 2011, baaaraneeek
Tagi: gruszki

Polecane wpisy

Komentarze
2011/09/23 10:27:25
połączenie składników dla mnie idealne...