NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Faszerowane pieczarki

„Pieczarki faszerowane mięsem mielonym mogą być doskonałą przystawką lub kolacją podaną na ciepło. Do przepisu tego możemy wybrać małe pieczarki, które będą bardzo wygodne w konsumowaniu. Warto poświecić chwilkę i przygotować to pyszne danie”

Faszerowane pieczarki

Składniki:

  • 500 g dużych pieczarek
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 100 g startego sera żółtego

Faszerowane pieczarki, nadziewane pieczarki

Wykonanie:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić, delikatnie odciąć trzonki.
  2. Cebulę posiekać w drobniutką kosteczkę.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę. Usmażyć na niej mięso oraz cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, przestudzić.
  4. Do przestudzonego, podsmażonego mięsa dodać jajka, bułkę tartą oraz natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.
  5. Tak przygotowanym farszem napełniać każdą pieczarkę. Wierzch posypywać startym serem żółtym.
  6. Pieczarki przełożyć do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy i przełożyć do rozgrzanego do 180oC piekarnika i piec przez około 25 minut.

Faszerowane pieczarki, nadziewane pieczarki

czwartek, 06 października 2011, baaaraneeek
Tagi: pieczarki

Polecane wpisy

Komentarze
2011/10/06 11:40:01
babcia zawse takie robiła, kiedy przyjeżdzałam na kilka dni ;)
-
2011/10/06 18:52:54
Wygladają bardzo smakowicie :)