NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z selera

 „Taka jesienna surówka ze świeżego selera z dodatkiem jabłka i rodzynek to prawdziwa bomba witaminowa. Jest lekka i przede wszystkim zdrowa, a także bardzo niskokaloryczna. Przede wszystkim bardzo szybka w przygotowaniu. Wystarczy tylko zetrzeć selera i jabłka i połączyć go z resztą składników. Seler jest składnikiem wielu diet odchudzających oraz oczyszczających”

Surówka z selere, surówka z selera przepis, przepis na surówkę z selera

 Składniki:

  • 1 kg selera
  • 2 duże jabłka
  • 100 g rodzynek
  • 100 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 50 ml mleka
  • 300 ml śmietany
  • 100 ml majonezu
  • 4 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:

  1. Selera oraz jabłka dokładnie oczyścić. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Śmietanę, majonez, mleko oraz sok z cytryny wymieszać w miseczce. Dodać cukier, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać.
  3. Do większej miski przełożyć selera, jabłka oraz rodzynki. Zalać warzywa przygotowanym sosem i schładzać w lodówce, najlepiej przez całą noc.
niedziela, 09 października 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Szpinak z fetą

    „Możemy to danie podawać jako dodatek do dania głównego lub też potraktować je jako baza do makaronu czy też tarty z ciastem francuskim. Opcjonalnie do da

  • Surówka z kapusty i marchewki

    „Przygotowanie tej surówki (zwłaszcza poszatkowanie kapusty) może wydawać się nieco pracochłonne, ale dla takiej pysznej bomby witaminowej warto poświęcić

  • Marchewka duszona

    "Duszona marchewka doskonale sprawdzi się jako dodatek do dania głównego. Można ją przygotowywa ć  na wiele sposobów, ja poniżej prezentuję ten, według

Komentarze
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2017/11/23 16:44:08
Bierzemy (co?) SELER, (co?) jabłka i (co?) rodzynki.

To jest Biernik (co?).
A nie Dopełniacz (czego?).

Tymczasem Ty bierzesz (czego?) selera, (co?) jabłka i (co?) rodzynki.

BIERZEMY CO - A NIE CZEGO.

Dla nieżywotnych Biernik jest równy Mianownikowi:
jem (co?) jabłko, widzę (co?) okno, kupiłam (co?)seler, biorę (co?) rodzynki.
Jeśli chcesz pisać w dopełniaczu - bierzemy (czego?) selera - to powinnaś też brać jabłek i rodzynek! A lepiej po prostu używać (czego)? głowy.