NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z kurczakiem

 „Po upieczeniu całego kurczaka bardzo często zdarza mi się że zostaje jakaś jego część która później ląduje w lodówce. Tym razem postanowiłam go wykorzystać i przygotować z resztek kurczaka pastę. Robi się ją bardzo szybko i jest pyszna w smaku.  Pastę z kurczaka najlepiej podawać na chlebie tostowym z dodatkiem żurawiny ze słoika”

Pasta z kurczakiem

Składniki:

  • 200 g pieczonego kurczaka
  • 100 g sera camembert
  • 150 g kukurydzy z puszki
  • 2 jajka
  • 1 łyżki musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki żurawiny ze słoika

pasta z , pasta z kurczakiem, pasta z kurczaka

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać i pokroić w kosteczkę. 
  2. Kurczaka oraz ser camembert pokroić w małą kosteczkę.
  3. Kukurydzę odcedzić.
  4. Kurczaka, camembert, jajka oraz kukurydzę przełożyć do miseczki. Dodać musztardę, majonez oraz śmietanę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Pastę podawać z żurawiną.

pasta z , pasta z kurczakiem, pasta z kurczaka

środa, 09 listopada 2011, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2011/11/09 11:35:07
Bardzo fajny pomysł z tą pastą:)) Pyszna na pewno:)
-
2011/11/18 14:50:07
Bardzo fajny przepis. Ja pastę kurczaka czasami zawijam w większe plastry salami i stawiam na stole jako przekąskę, polecam.
-
Gość: Piotr Opolski, *.punkt.opole.pl
2011/11/19 19:00:55
Robię "reklamę" Lisnerowi. Jak lubisz śledzie zobacz ku przestrodze: rother.blog.onet.pl/