NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Sos słodko - kwaśny

„Sos słodko-kwaśny możemy wykorzystać jako dodatek do dań mięsnych lub do ryżu czy makaronu. Przygotowany na bazie soku ananasowego z dodatkiem sosu sojowego, brązowego cukru oraz imbiru. Doskonale sprawdza się  zarówno na ciepło jak i na zimno”

sos słodko-kwaśny, sos słodko-kwaśny chiński, sos słodko-kwaśny przepis, przepis na sos słodko-kwaśny, sos do ryżu, sosy do ryżu, sos słodko-kwaśny przepisy

Składniki:

  •  ½ szklanki soku ananasowego
  • ½ szklanki wody
  • 3 łyżeczki mąki
  • 4 łyżki octu ryżowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 6 łyżek brązowego cukru
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 duże ząbki czosnku, bardzo drobno posiekane
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru, bardzo drobno posiekany

Wykonanie:

  1. Wymieszać mąkę w ok. 100 ml wody i odstawić. Resztę składników na sos wymieszać w niedużym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Dodać mąkę wymieszaną z wodą i gotować przez około 3 minuty, aż sos będzie gęsty. Zestawić z ognia i odstawić.

sos słodko-kwaśny, sos słodko-kwaśny chiński, sos słodko-kwaśny przepis, przepis na sos słodko-kwaśny, sos do ryżu, sosy do ryżu, sos słodko-kwaśny przepisy, słodko kwaśny sos, sos słodko kwaśny z ananasem, sos słodko kwaśny chiński

poniedziałek, 25 lutego 2013, baaaraneeek

Komentarze
2013/02/25 17:12:53
uwielbiam z kurczaczkiem i ryżem ;) idealne też do pieczeni rzysmkiej