NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty pekińskiej

„Prosta i szybka w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy i ananasa w delikatnym sosie Malankowo-majonezowym. Doskonale nadaje się jako dodatek do obiadu”

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 puszka ananasów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 35 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 4 łyżki mleka
  • 150 ml maślanki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 ml majonezu

Wykonanie:

  1. Kapustę pekińską dokładnie oczyścić, posiekać.
  2. Ananasy odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Kukurydzę odsączyć. 
  4. Maślanką, majonez, mleko oraz sok z cytryny wymieszać w miseczce. Dodać cukier, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać.
  5. Posiekaną kapustę, ananasy oraz kukurydzę przełożyć do dużej miski, zalać sosem. Najlepiej surówkę odstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki.

Surówka z kapusty pekińskiej, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy, surówka z kapusty pekińskiej do obiadu, surówka z kapusty pekińskiej z majonezem, prosta surówka z kapusty pekińskiej, prosta surówka z kapusty pekińskiej, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

piątek, 12 kwietnia 2013, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2013/04/13 10:20:53
Pyszna. Bardzo lubię surówki z kapusty pekińskiej :)