NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Cukinia smażona

„Prosta i szybka w przygotowaniu przekąską z cukinii. Można podawać ją jako dodatek do np. dań mięsnych. Najlepiej sprawdzą się w tym przepisie długie i niezbyt grube cukinie”

Cukinia smażona

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 3 jajka
  • 150 g mąki
  • 250 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki soli
  • olej lub oliwa z oliwek do smażenia

Wykonanie:

  1. Cukinie pokroić w plastry.
  2. Jajka roztrzepać w miseczce dodając sól.
  3. Mąkę oraz bułkę tartą przesypać na dwa osobne talerze.
  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz.
  5. Cukinię obtaczać najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.

Cukinia smażona, cukinia smażona przepis, cukinia smażona w panierce

środa, 24 lipca 2013, baaaraneeek
Tagi: cukinia

Polecane wpisy

Komentarze
2013/07/24 10:41:45
Mniam. Gdzieś mi w ogródku rośnie cukinia, więc chętnie sprawdzę ten przepis.
-
2013/07/24 11:14:11
Uwielbiam cukinię w takiej postaci :) Dostałam parę sztuk, więc dzisiaj też będę smażyć :)