NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Naleśniki z jabłkami

„Naleśniki z jabłkami przesmażonymi z dodatkiem brązowego cukru i cynamonu. Ich przygotowanie zajmie nam mniej niż pół godziny, jeśli podczas smażenia naleśników w tym samym czasie przygotujemy nadzienie jabłkowe. Najlepiej podawać je na ciepło posypane cukrem pudrem”

Naleśniki z jabłkami

Składniki:

Naleśniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 1/3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru

Nadzienie jabłkowe:

  • 3 duże jabłka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • cukier puder do posypania

Naleśniki z jabłkami

Wykonanie:

Naleśniki:

  1. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zmiksować.
  2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć na niej naleśniki na złocisty kolor. 

Nadzienie jabłkowe:

  1. Jabłka pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski, dodać cukier oraz cynamon, odstawić na 20 minut.
  2. Jabłka przełożyć na patelnię i podsmażać przez około 10 minut.
  3. Na każdym z naleśniku układać nadzienie, zwijać. Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Naleśniki z jabłkami

wtorek, 01 października 2013, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Naleśniki meksykańskie

    „Naleśniki przyrządzone na sposób meksykański a więc jak nie trudno się domyśleć farsz składa się z mięsa mielonego, pomidorów, fasoli, czerwonej papryki

  • Naleśniki w sosie pomarańczowym

    „Naleśniki w sosie pomarańczowym, a więc crepes Suzette, to bardzo popularny deser wywodzący się z kuchni francuskiej. Ja postanowiłam go nieco urozmaicić

  • Naleśniki z pieczarkami

    „Naleśniki z farszem pieczarkowym przygotowanym z dodatkiem sera żółtego oraz mozzarelli. Po przygotowaniu naleśników można zapiec je w piekarniku z dodat

Komentarze
2013/10/01 19:43:00
Smakowite naleśniczki. Ładnie się prezentują. :)