NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Parówki w cieście francuskim

„Parówki w cieście francuskim doskonale nadają się na karnawałową przekąskę. Są szybkie proste w przygotowaniu. Możemy je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno”

Parówki w cieście francuskim, parówki w cieście

Składniki na 18 szt.:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 długich parówek
  • 6 dużych, prostokątnych plastrów sera żółtego
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżeczki ketchupy

Wykonanie:

  1. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i pociąć je na 6 równych części (ok. 21*9 cm).
  2. Na każdym płacie rozsmarować po pół łyżeczki ketchupu i pół łyżeczki musztardy pozostawiając wolne ok. 3 cm przy dłuższym boku.
  3. Plastry sera żółtego przeciąć na połowę, ułożyć po 2 połówki na każdym z płatów ciasta.
  4. Na każdym płacie ułożyć parówkę, zawinąć ciasto i lekko docisnąć brzegi.  Następnie przekroić ją na 3 równe części.
  5. Parówki w cieście ułożyć (brzegami do dołu) na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przełożyć je do piekarnika nagrzanego do 180oC i piec przez około 15-20 minut.

Parówki w cieście francuskim, parówki w cieście, kiełbaski w cieście, kiełbaski w cieście francuskim, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno, przystawki, potrawy na sylwestra, przystawki na sylwestra

środa, 22 stycznia 2014, baaaraneeek

Polecane wpisy