alba.blox@gmail.com
Blog > Komentarze do wpisu

Roladki schabowe

„Przepis na roladki schabowe nadziewane marchewką, ogórkiem oraz papryką. Najpierw obsmażone, aby miały chrupiącą skórkę i złocisty kolor, a następnie duszone do miękkości w bulionie”

Roladki schabowe

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • 1 surowa krótka marchewka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Sól, pieprz
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1/2 litra bulionu

Wykonanie:

  1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem na kotlety. Posypać każdy z nich solą i pieprzem z obydwu stron.
  2. Marchewkę obrać przekroić na ćwiartki. Ogórki przekroić na 4 części wzdłuż. Paprykę pokroić na 4 równe paski.
  3. Każdy kotlet posmarować musztardą, ułożyć na nim marchewkę, ogórka i paprykę. Roladki spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia i duszenia.
  4. Każda roladkę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć na nią roladki, obsmażyć je z każdej strony.
  5. Na patelnię wlać gorący bulion, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Podczas duszenia przewrócić roladki na drugą stronę.

Roladki schabowe, roladki schabowe w sosie, roladki z marchewką, roladki z papryką, roladki z ogórkiem

Roladki schabowe, roladki schabowe w sosie, roladki z marchewką, roladki z papryką, roladki z ogórkiem, roladki w sosie

środa, 29 stycznia 2014, baaaraneeek

Komentarze
2014/01/29 19:01:55
Co za smakołyki co prawda wzrasta cholesterol po wieprzowinie,ale jak można sobie odmówić tak przygotowanego dania.
-
Gość: kaffi, 79.141.162.2*
2014/01/30 10:37:27
jeszcze nigdy nie probowalam nadziac schabu marchewka, ale zdjecia mowia same za siebie. fajnie by sie danie komponowalo z jakas herbata moze byc z teekanne albo innej firmy. przy takiej pogodzie to tylko pozostalo siedzenie w domu i gotowanie no i picie duzej ilosci cieplych napojow.
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl Durszlak.pl