NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kiszonej kapusty

„Klasyczna surówka z kiszonej kapusty przygotowana z dodatkiem świeżej marchewki i jabłka. Doprawiona jedynie cukrem i olejem bądź oliwą. Doskonała jako dodatek do dań głównych”

Surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
  • 2 płaskie łyżeczki z cukru

Wykonanie:

  1. Kiszonką kapustę przełożyć na sito, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, dokładnie odcisnąć. Przełożyć ją na deskę i posiekać. Wsypać do miski.
  2. Marchew oraz jabłko obrać i oczyścić. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a jabłko o grubych. Przełożyć do miski.
  3. Wlać olej lub oliwę i wsypać cukier. Dokładnie wymieszać.
czwartek, 23 stycznia 2014, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Szpinak z fetą

    „Możemy to danie podawać jako dodatek do dania głównego lub też potraktować je jako baza do makaronu czy też tarty z ciastem francuskim. Opcjonalnie do da

  • Surówka z kapusty i marchewki

    „Przygotowanie tej surówki (zwłaszcza poszatkowanie kapusty) może wydawać się nieco pracochłonne, ale dla takiej pysznej bomby witaminowej warto poświęcić

  • Marchewka duszona

    "Duszona marchewka doskonale sprawdzi się jako dodatek do dania głównego. Można ją przygotowywa ć  na wiele sposobów, ja poniżej prezentuję ten, według

Komentarze
2014/01/23 09:33:12
smak dzieciństwa, królowała na moim stole przez cała zimę