NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa z porów

„Zupa z porów z dodatkiem marchewki, ziemniaków oraz drobnego makaronu. Jest szybka i bardzo prosta w przygotowaniu, do jej wykonania potrzebujemy zaledwie kilku składników”

Zupa z porów

Składniki:

  • 1 kość na zupę
  • 2 duże pory
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 100 drobnego makaronu
  • pieprz, vegeta, maggi

Wykonanie:

  1. Kość przełożyć do dużego garnka, zalać ją ok. 2,5 l zimnej wody.
  2. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i dokładnie oczyścić, przełożyć do garnka. Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę.
  3. Ziemniaki obrać i oczyścić, pokroić w grubą kostkę.
  4. Pora oczyścić, odciąć jego zielone części. Przekroi wzdłuż na 4 części, a następnie posiekać.
  5. Ziemniaki oraz pora przełoży do garnka. Marchewkę oraz pietruszkę wyjąć, po ostudzeniu pokroić w kosteczkę, wsypać z powrotem do zupy. Gotować pod przykryciem na małym ogniu aż ziemniaki będą miękkie.
  6. Na końcu wsypać makaron, gotować przez około 10 minut na małym ogniu.
  7. Całość doprawić do smaku pieprzem, Vegetą oraz maggi.

Zupa z porów, zupa porowa

piątek, 24 stycznia 2014, baaaraneeek

Polecane wpisy

  • Krupnik

    Składniki: 2 podudzia z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 4 małe ziemniaki 100 g kaszy jęczmiennej 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 1 łyżka posiekanej ś

  • Zupa z pieczarkami i makaronem tortellini

    Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 podudzia z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka sól, pieprz, maggi, vegeta 1

  • Krem z marchwi

    „Nieco pikantny i mocno rozgrzewający krem z marchewki z dodatkiem mleka kokosowego (jeśli nie przepadamy za ostrymi daniami możemy zrezygnować z dodatku

Komentarze
2014/01/25 07:06:05
super pomysł :) dziękuje za inspiracje, ja z racji konieczności zrobienia wersji bezglutenowej wyrzucę makaron, po głowie chodzi mi też wersja kremu z Twojego przepisu :)
-
2014/01/25 14:34:40
W wersji bezglutenowej na pewno będzie dużo zdrowsze :)