NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Pierogi z mięsem i szpinakiem

 „Pierogi z mięsem i szpinakiem najlepiej podawać od razu po ugotowaniu z podsmażoną na złocisty kolor cebulką. Na drugi dzień możemy je również podsmażyć na patelni, tak aby miały chrupiącą skórkę”

Pierogi z mięsem i szpinakiem, pierogi z mięsem, pierogi ze szpinakiem, pierogi z mięsem mielonym, pierogi z mięsem wołowym, pierogi ze szpinakiem przepis

 Składniki na ok. 45 szt.:

Farsz:

  • 300 g mięsa wołowego z rosołu
  • 400 g mrożonego szpinaku w liściach
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • 1 białko

Wykonanie:

Farsz:

  1. Mięso zmielić w maszynce, przełożyć do miski.
  2. Cebule pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na niej cebulę na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie dodać szpinak i dusić na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak całkowicie się rozmrozi.
  3. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
  4. Przełożyć szpinak z cebulą do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Ciasto:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto.  
  2. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki za pomocą szklanki, nakładać na każdy krążek farsz, posmarować ciasto rozmąconym białkiem i sklejać.
  3. Pierogi wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Po wypłynięciu ich na wierzch, gotować przez 2 minuty, następnie wyjąc je i polać odrobiną oliwy.

Pierogi z mięsem i szpinakiem, pierogi z mięsem, pierogi ze szpinakiem, pierogi z mięsem mielonym, pierogi z mięsem wołowym, pierogi ze szpinakiem przepis

wtorek, 04 marca 2014, baaaraneeek
Tagi: szpinak

Polecane wpisy

Komentarze
2014/03/11 06:46:27
jako wielka miłośniczka pierogów, muszę powiedzieć, że takiego połączenia nigdy nie próbowałam, a wyglądają naprawdę smacznie:)
-
Gość: Kasia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/11 16:35:28
Robię z duszonego kurczaka i też są pyszne. Uwielbiam połączenie mięsa i szpinaku w farszu. Pozdrawiam i zapraszam do mnie kulinarna wyspa
-
2014/03/12 20:30:37
Uwielbiam wymyślne pierogi.Jadłam z samym szpinakiem teraz czas na taką kompozycję.
-
Gość: Mysia, *.play-internet.pl
2014/03/14 17:26:19
Podoba mi się Twój blog nominowałam go do Liebster Blog. Po szczegóły zapraszam do mnie na mojepasje-mojswiat.blogspot.com Pozdrawiam:)
-
2014/03/24 11:50:26
Ja też bardzo lubię pierogi. Jednak w takiej odsłonie jeszcze nie jadłam.
-
2014/04/02 09:56:05
Pierogi z mięsem i szpinakiem są rewelacyjne. Miałem przyjemność jeść i mogę szczerze przyznać, że są świetne.
-
2014/04/29 19:30:43
Ja Kocham pierogi zwłaszcza z SERKIEM a już na wigilii jak jem pierogi to się w głowie nie mieści jak smakują. Piękna sprawa jak marzenie!