NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa pieczarkowa z makaronem

„Jest to moja ulubiona zupa, dlatego też bardzo często eksperymentuje z jej przyrządzaniem. Dzisiaj przedstawiam przepis na jej klasyczną wersję a więc przygotowaną z makaronem. Ja używam do niej tagliatelle ale możemy również użyć drobniejszego makaronu”

zupa pieczarkowa, zupa pieczarkowa z makaronem,

Składniki:

  • 2 l bulionu lub wywaru na zupę
  • 3 marchewki
  • 500 g pieczarek
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 150 ml rzadkiej śmietanki 12 lub 18%
  • 100 ml gęstej śmietany 18% do zupy
  • sól, pieprz, vegeta, maggi
  • posiekana natka pietruszki lub szczypiorek  

Wykonanie:

  1. Marchewkę pokroić w grube plasterki. Wsypać ją do gotującego się bulionu.
  2. Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić w cienkie półplasterki. Dodać do bulionu. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około pół godziny.
  3. Następnie wsypać makaron, gotować przez około 10 minut.
  4. Wlać oba rodzaje śmietany, dokładnie wymieszać.  
  5. Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem, Vegetą i maggi.
  6. Podawać posypaną zieleniną.

zupa pieczarkowa, zupa pieczarkowa z makaronem, zupa pieczarkowa przepis, zupa pieczarkowa z makaronem przepis

 

sobota, 10 maja 2014, baaaraneeek
Tagi: pieczarki

Polecane wpisy

Komentarze
2014/08/21 13:21:41
Klasyk!
Ja bym nie dodawała wegety do smaku, ale to już moje "widzimisię" :)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie!