NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Szpinak z fetą

„Możemy to danie podawać jako dodatek do dania głównego lub też potraktować je jako baza do makaronu czy też tarty z ciastem francuskim. Opcjonalnie do dania możemy dodać 2 łyżki gęstej śmietany lub ok. 50 ml rzadkiej śmietanki 12 lub 18%. Do szpinaku możemy również dodać posiekany w drobną kostkę i wcześniej podsmażony boczek”

szpinak z fetą, szpinak z fetą przepis, szpinak przepis, szpinak z fetą przepis, szpinak z fetą przepisy, szpinak z serem feta, szpinak z serem, szpinak z serem feta przepis, szpinak z serem przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku – 450 g
  • 150 g fety
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, przełożyć na nią cebulę, podsmażać przez około 5 minut.
  2. Następnie na patelnię przełożyć mrożony szpinak, zmniejszyć ogień i mieszając od czasu do czasu doprowadzić do całkowitego rozmrożenia szpinaku. Po rozmrożeniu podsmażać jeszcze szpinak przez około 4-5 minut.
  3. Następnie dodać pokruszony ser feta. Całość doprawić świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie solą. 
środa, 18 marca 2015, baaaraneeek

Polecane wpisy

Komentarze
2015/03/19 23:51:53
Mmm, coś pysznego! Ja zrobiłabym z tego danie na wypasie... Czyli i dodała troszkę boczku, śmietanki albo jogurtu greckiego. I koniecznie ciemny makaron pene! Tak, tak to własnie widzę. Może jeszcze pieczareczkę bym tam jakąś dorzuciła. Uwielbiam szpinak jako bazę do różnego rodzaju sosów, jest naprawdę bardzo pyszny!