| < Wrzesień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Zakładki:
CIASTA
CIASTA PRZEKŁADANE
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

PRZYSTAWKI

wtorek, 30 grudnia 2014

„Niesamowicie szybka w przygotowaniu przekąska, którą możemy przyrządzić dosłownie w ostatniej chwili. Do jej przygotowania możemy użyć szynki parmeńskiej lub szwarcwaldziej. Przekąskę tą możemy podawać z owocami, np. z figami lub melonem”

paluszki grissini, paluszki grissini w szynce parmeńskiej, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno, przystawki, potrawy na sylwestra, przystawki na sylwestra, sylwester przepisy, przystawki sylwestrowe, przepisy na sylwestra, przystawki na sylwestra, sylwester przepisy, przystawki, przystawki na sylwestra, przystawki na zimno

„Kanapeczki z wędzonym łososiem z dodatkiem sera camembert, żurawiny, oliwek oraz czerwonej cebuli. To bardzo ciekawe i z pewnością pyszne połączenie. Idealne i szybkie przygotowaniu sprawdza się na każdej imprezie :)

kanapeczki z łososiem, kanapeczki z łososiem wędzonym, kanapeczki  z łososiem przepisy, kanapeczki  z łososia wędzonego, kanapeczki  z łososia

„Szaszłyki z kurczakiem w curry – możemy je podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Może do nich dodać swoje ulubione dodatki np. warzywa lub kawałki ananasa. Szaszłyki najlepiej podawać z różnymi sosami i świeżym pieczywem lub z paluszkami grissini”

szaszłyki z kurczaka, szałyki z kurczakiem, szaszłyki smażone, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno, przystawki, potrawy na sylwestra, przystawki na sylwestra, sylwester przepisy, przystawki sylwestrowe, przepisy na sylwestra, przystawki na sylwestra, sylwester przepisy, przystawki, przystawki na sylwestra, przystawki na zimno

poniedziałek, 29 grudnia 2014

„Mini pulpeciki z mięsa mielonego z niespodzianką :) Do środka zamiast sera feta możemy np. włożyć kulkę sera mozzarella lub czarne czy zielone oliwki. Pulpeciki mięsne najlepiej podawać ze świeżym pieczywem i sosami”

Pulpeciki mięsne, pulpety mięsne, kulki mięsne, pulpety, pulpety przepis, klopsy przepis, klopsiki, klopsiki przepis, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno, przystawki, potrawy na sylwestra, przystawki na sylwestra, sylwester przepisy, przystawki sylwestrowe, przepisy na sylwestra, przystawki na sylwestra, sylwester przepisy, przystawki, przystawki na sylwestra, przystawki na zimno

„Zapiekanki należy zapiec w piekarniku lub w mini opiekaczu. Podawać je na ciepło lub zimno z ketchupem lub innymi sosami. Do zapiekanek możemy również dodać inne ulubione składniki np. szynkę, boczek lub salami

Zapiekanka z pieczarkami, zapiekanka z pieczarkami przepis, zapiekanki z pieczarkami, zapiekanki z pieczarkami przepis, przepisy na sylwestra, przystawki na sylwestra, przekąski na sylwestra

niedziela, 28 grudnia 2014

„Tatar z wędzonego łososia z dodatkiem krewetek i awokado. Całość doprawiona dobrej jakości oliwą z oliwek i świeżo mielonym pieprzem. Tatar podawać od razu na świeżo, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem – idealna będzie bagietka”

Tatar z łososia, tatar przepis, tatar z łososia przepis, tatar, tatar z łososia wędzonego, tatar z łosia wędzonego przepis

„Mini szaszłyki z kurczaka ze śliwką w boczku. Szaszłyki można podawać na zimno lub na ciepło z dodatkiem ketchupu, majonezu, musztardy lub innych sosów. Można je usmażyć na patelni lub na grillu elektrycznym”

Szaszłyki z kurczaka, szaszłyki z boczkiem, szaszłyki z boczku, szaszłyki, przystawki, sylwester przystawki, sylwester przekąski

wtorek, 28 stycznia 2014

„Placuszki z cukinii a właściwie mini pizza na spodzie z cukinii. To idealna przekąska na karnawał. Możemy je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Placuszki mogą stanowić samą przekąską jak również możemy je podawać np. ułożone na świeżej bagietce”

Placuszki z cukinii

środa, 22 stycznia 2014

„Parówki w cieście francuskim doskonale nadają się na karnawałową przekąskę. Są szybkie proste w przygotowaniu. Możemy je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno”

Parówki w cieście francuskim, parówki w cieście

niedziela, 12 stycznia 2014

„Koreczki z serem z dodatkiem kabanosów, czarnych oliwek oraz pomidorków cherry. Do wykonania koreczków najlepiej użyć sera żółtego wędzonego (np. rolady Ustrzyckiej) lub oscypka”

koreczki z serem, koreczki z kabanosem, koreczki z kabanosami, koreczki z oliwkami, koreczki przepis, koreczki dla dzieci, koreczki, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno, przystawki, potrawy na sylwestra, przystawki na sylwestra, koreczki na sylwestra

czwartek, 09 stycznia 2014

„Koreczki z oliwkami i rulonikami przygotowanymi z szynki i sera żółtego. Całość podana na krążkach z chleba tostowego. Są bardzo efektowne a zarazem łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealnie nadają się na karnawałową imprezę”

koreczki z oliwkami, koreczki z serem, koreczki z szynką, koreczki, koreczki przepis, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno, przystawki, potrawy na sylwestra, przystawki na sylwestra, przepisy na sylwestra, przystawki na zimno

wtorek, 08 stycznia 2013

„Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej, przygotowane jako połączenie dwóch tortill z serem oraz innymi dodatkami w środku zapiekanymi na ciepło. Quesadillas z łososiem i szpinakiem najlepiej podawać na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego oraz sałatki ze świeżych pomidorów, awokado i kukurydzy. Dobrze smakują także na zimno w formie przekąski”

Quesadillas z łososiem i szpiankiem

wtorek, 19 czerwca 2012

 „Szybka do przygotowania i pyszna przekąska. Najlepiej podawać z sosem czosnkowo-koperkowym. W taki sam sposób można przygotować np. brokuł czy kurczaka. Przepis zaczerpnięty z winiary.pl ”

Kalafior w cieście

piątek, 16 marca 2012

„Krokiety ziemniaczane najlepiej podawać na ciepło, ale równie dobrze smakują również na zimno w formie przystawki. Doskonałym dodatkiem będą różnego rodzaju sałaty, sosy oraz oliwki. Z masy ziemniaczanej możemy uformować dowolne kształty: większe lub mniejsze krokiety lub okrągłe kulki. W wersji wegetariańskiej należy pominąć dodatek wędliny. Możemy go zastąpić innym warzywem np. selerem naciowym”

Krokiety ziemniaczen

piątek, 30 grudnia 2011

 „Pasta z łososiem ułożona na krążkach z pumperniklu doskonale nadaje się na szybką przystawkę. Potrzebujemy do niej zaledwie 5 składników, z których w mig wyczarujemy pyszną pastę. Możemy ją przygotować dzień wcześniej, dekorując nią krążki tuż przed przyjściem gości. Do przystawki tej można użyć dowolnego rodzaju pieczywa. Krążki takie z łatwością wytniemy np. z chleba tostowego”

Pasta z łososia

poniedziałek, 21 listopada 2011

„Placki ziemniaczane z łososiem mogą stanowić przystawkę podaną na ciepło lub zimno lub danie główne podane tuż po usmażeniu placuszków. Jeśli nie posiadamy łososia wędzonego na ciepło, możemy użyć ogólnodostępnego łososia w plastrach wędzonego na zimno” 

Placki ziemniaczane z łososiem

czwartek, 06 października 2011

„Pieczarki faszerowane mięsem mielonym mogą być doskonałą przystawką lub kolacją podaną na ciepło. Do przepisu tego możemy wybrać małe pieczarki, które będą bardzo wygodne w konsumowaniu. Warto poświecić chwilkę i przygotować to pyszne danie”

Faszerowane pieczarki

wtorek, 26 lipca 2011

 „Te małe mięsne pierożki mogą stanowić doskonałą przekąskę lub przystawkę na przyjęciu. Oczywiście możemy je przygotować w większej formie, zwiększając wymiary ciast francuskiego. Farsz również możemy przygotować w wersji wegetariańskiej dodając do niego swoje ulubione produkty np. liście szpinaku, tuńczyka, mozzarellę czy paprykę”

Pierożki z mięsem, pierogi z mięsem

 
1 , 2