| < Maj 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Zakładki:
CIASTA
CIASTA PRZEKŁADANE
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

TORTY

poniedziałek, 10 grudnia 2012

 „Tort ten składa się z mięciutkiego ciasta piernikowego przełożonego masą na bazie mascarpone z dodatkiem soczystych wiśni. Idealnie nadaje się jako deser świątecznego obiadu”

Tort piernikowy z masą serową i wiśniami

wtorek, 05 czerwca 2012

 „Tort Pavlova z truskawkami to taki kawałeczek nieba na talerzu… Delikatna i puszysta beza w połączeniu lekkim kremem śmietankowym z dodatkiem świeżych truskawek… mniaaam. Deser ten jest wyśmienity, a przy tym dziecinnie prosty. Tort można również przybrać listkami mięty, a do truskawek dodać maliny. Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z magazynu „Kuchnia 7/2011”

Tort Pavlova z truskawkami

wtorek, 27 września 2011

 „Torcik ten składa się z trzech warstw biszkoptu czekoladowego, które przełożone są maślanym kremem czekoladowym z dodatkiem nutelli i gruszek. Całość oblana jest mocno czekoladową polewą przygotowaną na bazie masła i kakao. Do przepisu tego radzę wybrać gruszki dość miękkie i bardzo soczyste. Jeśli będą zbyt twarde najlepiej podgotować je przez około 5 minut w wodzie z dodatkiem cukru”

Tort czekoladowy z gruszkami

piątek, 03 czerwca 2011

„Tort czekoladowy z truskawkami w sam raz nadaje się na tak upalne dni jak teraz. Zawiera w sobie mnóstwo truskawek, przez co jest mocno orzeźwiający. Krem śmietankowy i polewa czekoladowe nadają mu delikatności. Składa się z trzech warstw biszkoptu czekoladowego przełożonego lekkim kremem śmietankowym z truskawkami, pokryty polewą czekoladową”

Tort z truskawkami

wtorek, 24 maja 2011

„Dzisiaj tylko pomysł wykonania tortu z truskawkami, który może być świetną inspiracją do zrobienia tortu  na zbliżający się Dzień Mamy. Torcik składa się z biszkoptu czekoladowego przełożonego kremem czekoladowym z dużą ilością soczystych truskawek oraz dwóch warstw jasnego biszkoptu z kremem śmietankowym z zatopionymi w nim kawałkami truskawek. Przyozdobiony różowymi motylkami i kandyzowanymi płatkami róż”

Tort z truskawkami

czwartek, 11 listopada 2010

„Z okazji urodzin kolejnej przyjaciółki musiałam przygotować dla niej tort. Wybór był bardzo prosty. Uwielbia ona tiramisu, więc nie miałam się nad czym długo zastanawiać. Tort Tiramisu składa się z trzech nasączonych ponczem kawowym i likierem biszkoptów, przełożonych kremem na bazie serka mascarpone. Ciasto jest bardzo wilgotne, nadaje się na każdą okazję”

Tort Tiramisu

środa, 13 października 2010

"Tym razem bez przepisu, ale z samym pomysłem. Tort urodzinowy, jaki upiekłam dla przyjaciółki na 21. urodziny. Torcik składał się z kilku warstw biszkoptu, kremu szampanowego i dużej ilości kremu czekoladowego ;)"

Tort urodzinowy

poniedziałek, 06 września 2010

 „Tort Szwarcwaldzki jest najbardziej popularnym ciastem w Niemczech. To właśnie tam został on wynaleziony. Dzisiaj jest uważany za klasyczny tort niemiecki, a znany jest na całym świecie. Tort Czarny Las składa się z ciemnych warstw biszkoptu mocno nasączonych cherry lub innym likierem wiśniowym, grubej warstwy bitej śmietany oraz soczystych wiśni. Oryginalna nazwa tego przysmaku to „Schwarzwälder Kirschtorte”

Tort Szwarcwaldzki

poniedziałek, 16 sierpnia 2010

„Tort jest bardzo puszysty i wbrew pozorom niezbyt słodki. Połączenie czekolady, wiśni oraz lekkiej śmietanki tworzy niesamowity efekt smakowy. Jest to ciasto, któremu trudno się oprzeć, kiedy już spróbuje się choćby jeden najmniejszy kawałek”

Tort wiśniowy

sobota, 31 lipca 2010

„Połączenie leciutkich jak powietrze i słodkich jak miód blacików kokosowych z orzeźwiającymi jagodami i białą czekoladą daje wspaniały efekt. Torcik ten jest deserem na wyjątkowe okazje. Nie tylko wygląda atrakcyjnie, ale jest przy tym bardzo smaczny. Wprost rozpływa się w ustach!”

czwartek, 29 lipca 2010

„W związku ze zbliżającymi się urodzinami mojej Mamy zaczęłam szukać jakiegoś wyjątkowego przepisu na tort. Przeglądając jedną z książek wpadłam właśnie na ten przepis i stwierdziłam że będzie najodpowiedniejszy. Tort jest bardzo czekoladowy, a w połączeniu ze świeżymi owocami daje naprawdę niezwykły efekt. Co najważniejsze jest naprawdę śliczny i bardzo ciekawy. Ciasto syci wzrok bogatą gamą kolorów i wymyślnymi ozdobami z czekolady, pobudza podniebienie połączeniem czekolady i świeżych, słodkich owoców. Idealnie sprawdza się jako orzeźwiający deser. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi z książki „Niezwykłe ciasta czekoladowe”

niedziela, 04 lipca 2010