| < Czerwiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Zakładki:
CIASTA
CIASTA PRZEKŁADANE
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

CIASTECZKA

piątek, 11 października 2013

„Ciastka te przygotowuje się szybko i nie wymagają od nas zbytniej precyzji. A co najważniejsze efekt jest zagwarantowany – te wypieki zawsze się udają! Ciastka z jabłkami można przechowywać do 5 dni w szczelnym pojemniku”

Ciastka z jabłkami

czwartek, 27 stycznia 2011

„Szyszki z dmuchanego ryżu to dla wielu wspomnienie z dzieciństwa. Robi się je bardzo szybko. Wystarczy tylko połączyć ze sobą krówki, czekoladę i dmuchany ryż. Są bardzo słodkie i na pewno kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie przecież pozwolić na odrobinę szaleństwa”

Szyszki z ryżu

sobota, 08 stycznia 2011

„Ciasteczka owsiane są uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Składają się z , posiekanych orzechów i suszonych owoców. Ciasto to możemy przygotować dużo wcześniej i wstawić je po prostu do lodówki, a następnie piec codziennie świeżutkie, zdrowe i chrupiące ciasteczka”

Ciasteczka owsiane, ciastka owsiane

czwartek, 06 stycznia 2011

„Te ślicznie wyglądające ciasteczka możemy wyczarować w około 30 minut. Są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy tylko posmarować gotowe ciasto francuskie rozpuszczoną czekoladą, następnie odpowiednio zwinąć i pokroić. Potem już wystarczy tylko chwila cierpliwości i możemy zajadać się gotowymi palmierami. Przepis pochodzi z książki „Złota Księga Czekolady”

Palmiery czekoladowe

niedziela, 10 października 2010

 „Takie mini szarlotki są świetnym pomysłem na zakończenie posiłku, spotkanie z przyjaciółmi bądź po prostu zdrową i lekką przekąską. Ich wykonanie nie powinno nam sprawić żadnym trudności. Jeśli mamy naprawdę kwaśne jabłka, proponuję zwiększyć ilość cukru. Najlepiej podawać je z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym, mniaaam”

 Mini szarlotki pod bezową pierzynką

piątek, 08 października 2010

„Ciasteczka takie są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i prawdopodobnie stamtąd do nas przywędrowały. Tradycyjne Chip Cookies spożywa się na podwieczorek lub II śniadanie. Ciasteczka takie są zwykle wykonane z białego, brązowego cukru, mąki oraz jaj. Wyszły bardzo chrupiące i bardzo czekoladowe”

Pieguski z groszkami czekoladowymi

poniedziałek, 04 października 2010

„Tartaletki są nie lada gratką dla osób, które uwielbiają ryż podawany na słodko. Połączenie kruchego spodu, sosu czekoladowego oraz puddingu ryżowego sprawia, iż deser ten jest bardzo sycący. Może być doskonałym zakończeniem obiadu lub ciepłym deserem podanym na przyjęciu”

Tartaletki z puddingiem ryżowym

niedziela, 03 października 2010

 „Mini szarlotki z ciasta filo to doskonała propozycja dla łakomczuchów, którzy uwielbiają klasyczną szarlotkę, ale chcą czegoś innego. Są bardzo proste w wykonaniu. Ich przygotowanie nie powinno nam zająć więcej niż 25 minut. To dużo szybciej niż upieczenie klasycznej szarlotki na kruchym spodzie”

Mini szarlotki z ciasta filo

niedziela, 26 września 2010

 „Pierożki bananowe to doskonały pomysł na pyszny i ciepły deser. Możemy je przygotować używając do tego ciasta filo lub ciasta francuskiego. Aby nadzienie miało bogatszy smak, możemy do niego dodać odrobinę wiórków kokosowych”

Pierożki bananowe

niedziela, 05 września 2010

„Te wykwintne ciasteczka czekoladowe z pozoru wyglądają zwyczajnie, ale po przekrojeniu odkrywają swoje unikalne wnętrze. Kryją w sobie pyszną, leciutką jak puch masę. Jeśli wyciągniemy ciasteczka po około 10-12 minutach będą miały one pięknie prezentujące się płynne wnętrze. Są naprawdę pyszne! Deser ten należy podawać na ciepło z dodatkiem bitej śmietany, lodów waniliowych oraz sosu malinowego”

Ciasteczka czekoladowe

czwartek, 19 sierpnia 2010

 „Uwielbiam kokos oraz wszystko to co jest z nim związane, więc dzisiaj proponuję kokosowe ciasteczka. Koksowe ciasteczka są bardzo pyszne i chrupiące. Ich apetyczny wygląd podkreśla biała czekolada oraz wiórki kokosowe. Ciasteczka będą miały wyraźny kokosowy smak, jeśli wiórki kokosowe do posypania podprażymy na suchej patelni bez dodatku tłuszczu. Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki Czekolada”

Kokosowe ciasteczka

wtorek, 17 sierpnia 2010

„Doskonale nadają się na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Biskwity czekoladowe są jednym z tradycyjnych amerykańskich przysmaków. Biskwity są oczywiście na głównym Menu w McDonald’s i w KFC. Aby otrzymać bardziej luksusowy deser, do kremu można dodać 4 łyżki likieru miętowego albo 60 g rozpuszczonej czekolady. Przepis pochodzi z książki Czekolada"

Biskwity

środa, 11 sierpnia 2010

 „Są bardzo małe i bardzo pyszne. Nadziewane kuleczki doskonale nadają się na pyszny domowy podwieczorek. Czekoladowa polewa oraz chrupiące orzechy sprawiają, że deser ten jest prawdziwą delicją”

Ptysie orzechowe z kremem śmietankowym

środa, 28 lipca 2010

„Te kruche bułeczki, nadziewane jagodami oraz czekoladą, posypane cynamonową kruszonką są naprawdę pyszne. W związku z tym, że sezon jagodowy trwa sobie w najlepsze, a ja uwielbiam wszystko co związane jest właśnie z tymi owocami, postanowiłam zrobić jagodzianki. Zamiast cukru użyłam białej czekolady, a do kruszonki dodałam cynamon, co tworzy wyśmienity efekt smakowy. Najlepsze są jeszcze cieplutkie. Gwarantuję, że znikną zaraz po wyjęciu ich z piekarnika :)”

niedziela, 25 lipca 2010

"Gofry przygotowane w niecodziennej odsłonie - czyli na słodko z dodatkiem kakao. Najlepiej podawać je ze świeżymi owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym" 

środa, 07 lipca 2010