| < Czerwiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Zakładki:
CIASTA
CIASTA PRZEKŁADANE
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

MUFFINKI

środa, 30 marca 2016
poniedziałek, 07 października 2013

„Ekspresowe w wykonaniu muffinki z jabłkami doskonale nadają się na dobry początek dnia. Co najważniejsze muffinki nie są suche, ale mocno wilgotne w środku. Będą więc idealne do kubka porannej kawy”

Muffinki z jabłkami, muffiny z jabłkami, babeczki z jabłkami

czwartek, 11 lipca 2013

 „Muffinki z malinami, kremem czekoladowo-orzechowym i orzechami laskowymi idealne jako dodatek do mrożonej kawy. Szybkie i proste w przygotowaniu. Ciasto bardzo pulchne i puszyste”

Muffinki z malinami

wtorek, 30 października 2012

„Aromatyczne muffiny z dynią z dodatkiem cynamonu i skórki pomarańczowej, które nadają im niesamowity zapach. Przygotowane na bazie startej dyni są bardzo wilgotne w smaku. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Muffinki należy przechowywać w lodówce. Wyciągać je dopiero na około 1 godzinę przed podaniem”

Muffiny z dynią

piątek, 01 czerwca 2012

 „Muffinki te są bardzo mięciutkie i delikatne w smaku, wprost rozpływają się w ustach. To idealne połączenie mocno wyczuwalnego smaku bananów, czekolady i chrupiących orzechów. Szczególnie polecam dla łasuchów, którzy uwielbiają czekoladę i banany. Muffinki dość długo zachowują również swoją świeżość, najlepiej przechowywać je w szczelnie zamkniętym pojemniku. Polecam wypróbowanie tego przepisu, naprawdę warto! Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki „Złota Księga Czekolady”

Muffinki bananowo-czekoladowe 

piątek, 29 lipca 2011

„Sezon jagodowy trwa w najlepsze, więc pomyślałam, że warto byłoby przygotować coś słodkiego właśnie z tymi owocami. Pomysł padł oczywiście na szybkie i proste w wykonaniu muffinki. Nie zawiódł. Muffinki wyszły rewelacyjne. Dość wilgotne, mięciutkie, i co najważniejsze mocno owocowe i aromatyczne (dzięki zawartości skórki pomarańczowej). Gdy nie odpowiada nam aromat pomarańczowy możemy go zastąpić skórka cytrynową”

 Muffiny z jagodami

środa, 02 marca 2011

„Muffiny te są bardzo lekkie i puszyste. Może bardziej przypominają one pączki swoim wyglądem niż smakiem, ale i tak są pyszne. Pięknie pachną, są bardzo aromatyczne i mięciutkie. Są doskonałym pomysłem na dodatek do kawy lub drugie śniadanie. Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z blogu AJ`s Cooking Secrets" 

Muffiny jak pączki

wtorek, 12 października 2010

 „Muffinki jogurtowe zaskakują swoją lekkością smaku. Są doskonałe na lunch do pracy lub do szkoły. Aby dodatkowo wzmocnić brzoskwiniowy smak muffinek zamiast jogurtu naturalnego możemy użyć jogurtu o smaku brzoskwiniowym. Przepis znaleziony na jednej z torebek cukru waniliowego”

Muffinki jogurtowe z brzoskwiniami

sobota, 02 października 2010

 „Muffinki czekoladowe mogą być doskonałą przekąską na II śniadanie lub dodatkiem do porannej kawy. Muffinki te są podwójnie czekoladowe, gdyż zawierają one zarówno kakao jak i czekoladę. Aby były jeszcze bardziej czekoladowe, wystarczy dodać do nich groszki czekoladowe do zapiekania”

Muffinki czekoladowe

piątek, 01 października 2010

Przepis na muffinki bananowe znalazłam na stronie Marthy Stewart. Są bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Wystarczy połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Muffinki te są mocno wilgotne i puszyste, ich smak z pewnością zadowoli każdego”

Muffinki bananowe

czwartek, 23 września 2010

 „Muffinki kokosowe z przepisu Marthy Stewart są naprawdę wyśmienite. Mogą być doskonałym zakończeniem każdego obiadu. Te miniaturowe ciasteczka wykonane są z pysznego waniliowego ciasta pokrytego słodką masą serowo-kokosową i posypane wiórkami kokosowymi. Naprawdę polecam ten przepis”

Muffinki kokosowe

 „Wbrew pozorom jest to bardzo zdrowy deser. Gruszki zawierają m.in. witaminy B1, które korzystnie wpływają na układ nerwowy oraz B2 zapewniające zdrową skórę oraz łagodzące zmęczenie oczu. Czekolada natomiast jest dobrym źródłem magnezu, który m.in. poprawia nasze samopoczucie i zapobiega chorobom serca”

Delikatne muffinki z gruszkami

piątek, 17 września 2010

 „Świetna propozycja na szybką przekąskę lub ciekawą przystawkę. Doskonale smakują na ciepło, ale są także pyszne lekko przestudzone lub na zimno. Muffinki te są bardzo sycące”

Muffinki Makaronowe

środa, 15 września 2010

 „Bardzo ciekawie wyglądające muffinki przypominające swoim kształtem motylki są doskonałą propozycją na urozmaicenie każdego przyjęcia. Są także nie lada gratką dla dzieci. Są bardzo mięciutkie i puszyste. Kryją w sobie krem cytrynowy, który z łatwością możemy zastąpić kremem czekoladowym. Wystarczy że utrzemy masło z mniejszą ilością cukru pudru a następnie wlejemy około 50 g czekolady białej czekolady i dokładnie wymieszamy. Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książeczki Czekolada”

Muffinki Motylki

poniedziałek, 30 sierpnia 2010

 „Muffinkii te są bardzo dobre, dość wilgotne, mocno nasączone. Przełożone ubitą śmietankę z dodatkiem wiśni w polewie czekoladowej doskonale nadają się na letnie spotkanie z przyjaciółmi.  Są tak efektowne, że ich przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane. To tylko pozory. Z łatwością przyrządzimy te pyszne ciasteczka, a efekt zachwyci nawet wybrednych smakoszy”

Muffinki Czarny Las

piątek, 27 sierpnia 2010

 „Muffinki tiramisu, czyli kolejny przepis z serii „Wariacje na temat najsłynniejszego włoskiego deseru. Muffinki te łączą w sobie delikatny biszkopt, kremowy ser mascarpone oraz espresso z dodatkiem sherry. Babeczki są naprawdę pyszne, a jeśli się postaramy i ładnie je udekorujemy to na pewno zrobią one nie małe wrażenie!”

Muffinki Tiramisu

środa, 14 lipca 2010