| < Grudzień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Zakładki:
CIASTA
CIASTA PRZEKŁADANE
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

TARTY

sobota, 22 lipca 2017
czwartek, 17 listopada 2016
środa, 02 listopada 2016
poniedziałek, 24 października 2016
wtorek, 05 kwietnia 2016
poniedziałek, 14 marca 2016
środa, 09 września 2015

„Szybka w przygotowaniu tarta z warzywami na spodzie z ciasta francuskiego. Tak naprawdę możemy do niej dodać ulubione warzywa: brokuł, kalafiora, cukinię, pieczarki, marchewkę… Możemy ją przyrządzić w formie wegetariańskiej lub dodać również np. pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka lub indyka”

Tarta z warzywami

wtorek, 17 marca 2015

„Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu mini tarty z pieczarkami i aromatycznym pleśniowym kozim serem. Do wykonania tej tarty możemy użyć 6 serków pleśniowych lub przekroić trzy na pół. Tartę z pieczarkami i kozim serem najlepiej podawać ze świeżą sałatką np. z dodatkiem wędzonego łososia”

Tarta z pieczarkami, Tarta z pieczarkami przepis, Tarta z pieczarkami i serem, Tarta z pieczarkami i serem przepis, tarta z pieczarkami na cieście francuskim, tarta na słono, tarta na cieście francuskim, tarta na ostro, tarta z serem, tarta z serem przepis

wtorek, 21 października 2014

„Najlepiej do jej przygotowania użyć dyni hokkaido, która ma intensywnie pomarańczowy kolor. Jeśli ma miękką skórkę nie musimy jej nawet obierać. Tartę dyniową najlepiej podawać z sałatką. Przechowywać ją w lodówce, przed podaniem podgrzewać w piekarniku

Tarta dyniowa, tarta z dynią, tarta z mięsem, tarta z pomidorami

środa, 15 października 2014

„Pomysł na tą tartę pojawił się już jakiś czas temu, ale dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilę, żeby go zrealizować. I tak oto powstała pyszna tarta z delikatnym kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone. Tarta nie jest dość słodka, będzie stanowiła idealny dodatek do kawy”

Tarta z malinami

czwartek, 31 lipca 2014

„Co prawda sezon na truskawki już praktycznie się skończył (nad czym mocno ubolewam), ale udało mi się jeszcze zdobyć prawdopodobnie ostatnie już tym roku świeżutkie owoce. Postanowiłam wykorzystać je do pysznej tarty z mascarpone i białą czekoladą. Ten wybór był naprawdę trafiony J

Tarta z truskawkami i mascarpone

środa, 21 maja 2014

„Tartaletki ze świeżymi truskawkami oraz mandarynkami. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnie wybranych owoców. Wypełnione są one budyniem - możemy go również zmiksować z masłem i cukrem pudrem przygotowując krem budyniowy. Tartaletki należy przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień, gdy ciasto nieco odwilgnie”

Tartaletki z owocami

wtorek, 13 maja 2014

„Sezon na truskawki właśnie się rozpoczyna, dlatego też już od samego początku przygotowuję desery i wypieki z tymi pysznymi owocami. Na pierwszy ogień poszła tarta z kruchego ciasta z nadzieniem serowym a`la sernik. Na wierzchu oczywiście pokrojone w plasterki świeże truskawki. Aby truskawki na wierzchu tarty ładnie się błyszczały, należy je posmarować odrobiną galaretki truskawkowej

Tarta z truskawkami

czwartek, 03 października 2013

„Tarta z pysznym nadzieniem jabłkowym z dodatkiem marcepana. Kruchego ciasta nie należy wcześniej podpiekać, tarta piecze się dość długo, dlatego też nie ma żadnych obaw, że spód tarty będzie niedopieczony. Tartę podawać na ciepło – najlepiej włożyć ją na około 10 minut do nagrzanego do ok. 100oC piekarnika”

Tarta z jabłkami

wtorek, 24 września 2013

„Tarta z pysznym nadzieniem: dynią, jabłkiem, papryką, camembertem, wędzonym serem żółtym oraz mięsem mielonym. Idealna na kolację podana na ciepło z sałatką. Dobrze smakuje również na zimno”

Tarta z dynią

wtorek, 19 lutego 2013

„Prosta i klasyczna tarta z cukinią na cieście francuskim z dodatkiem sera feta. Całość zalana kremowym sosem jajecznym. Można podawać ją na ciepło jako osobne danie lub dodatek do mięs czy ryb, oraz na zimno jako lekka przekąska”

tarta z cukinią, tarta z cukinią i fetą, tarta z cukinii, tarta z cukinią przepis

czwartek, 13 września 2012

 „Uwielbiam smak świeżych fig, dlatego postanowiłam przygotować tratę właśnie z tymi wspaniałymi owocami. Tarta składa się z kruchego ciast z dodatkiem migdałów, oraz delikatnej serowej masy, która w smaku przypomina sernik. Do przygotowania tarty możemy użyć sera ricotty bądź klasycznego serka śmietankowego typu Philadelphia. Ciasto jest doskonałe, rozpływające się w ustach. Polecam. Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki „Desery – ponad 100 wspaniałych przepisów”

Tarta z figami

poniedziałek, 04 czerwca 2012

„Sezon na botwinkę trwa w najlepsze, warto więc przyrządzić z niej coś pysznego a zarazem zdrowego. Tarta z botwinką z serem camembert w wersji wegetariańskiej, łatwa i szybka w przygotowaniu. Może posłużyć jako dodatek do dań mięsnych, lub po prostu jako przekąska. Tartę możemy również przygotować z dodatkiem mięsa np. pieczonej piersi z kurczaka czy cielęciny”

Tarta z botwinką

 
1 , 2