| < Listopad 2014 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Zakładki:
CHLEBY, BUŁKI
CIASTA
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
KOKTALJE
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl Durszlak.pl

PRZETWORY

wtorek, 01 maja 2012

 „Chutney z rabarbaru podobnie jak konfitura z żurawiny będzie doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju serów typu camembert czy pieczonych mięs. W smaku przypomina dość gęsty słodko-kwaśny sos. Chutney najlepiej przechowywać w lodówce, wyjmując je przed podaniem, aby doprowadzić je do temperatury pokojowej”

Chutney z rabarbaru

poniedziałek, 04 lipca 2011

„Lekko kwaskowy, doskonale orzeźwiający – świetnie nadająca się na upalne dni. Pyszny zarówno na zimno np. jako dodatek do pieczywa lub na ciepło np. wymieszana z makaronem. Nadaje się również jako dodatek do różnego rodzaju deserów czy ciast. Mus można przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Jeśli chcemy na dłużej zachować jego świeżość możemy go przygotować w formie konfitury. Wystarczy, że podczas smażeniu dodamy do niego cukier żelujący. Następnie należy go przełożyć do wyparzonych słoików i gotowe”

 Mus rabarbarowo - jabłkowy