| < Grudzień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Zakładki:
CIASTA
CIASTA PRZEKŁADANE
CIASTECZKA
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z KURCZAKIEM
DANIA Z RYŻEM
DESERY
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
HALLOWEEN
LODY
MAKARONY
MIĘSA, PASZTETY, ROLADY
MUFFINKI
NALEŚNIKI I KROKIETY
PASTY
PIZZA
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
PRZETWORY
PRZYSTAWKI
SAŁATKI
SOSY
SURÓWKI
ŚNIADANIA I KANAPKI
TARTY
TORTY
TORTY - ZDJĘCIA
WALENTYNKI
WIELKANOC
ZUPY
NIE KOPIUJ - ZDJĘCIA ZNAJDUJĄCE SIĘ NA BLOGU CHRONIONE SĄ PRAWEM AUTORSKIM. PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

Z.DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

wtorek, 25 października 2016
piątek, 14 listopada 2014

„Kopytka w sosie pieczarkowym mogę być stanowić samodzielne danie lub dodatek do dania głównego – ryby czy różnego rodzaju mięs. Po przygotowaniu kopytek i sosu postanowiłam całość zapiec w piekarniku z dodatkiem sera żółtego. Tuż przed podaniem danie najlepiej posypać posiekaną świeżą natką pietruszki”

kopytka z serem, kopytka z sosem, kopytka z serem przepis, kopytka z sosem pieczarkowym, kopytka z sosem grzybowym, kopytka z sosem serowym, kopytka z sosem przepis, kopytka z sosem pieczarkowym przepis, kopytka ziemniaczane z sosem pieczarkowym, kopytka ziemniaczane, kopytka ziemniaczane z serem, kopytka ziemniaczane z sosem, kopytka ziemniaczane pieczone, kopytka ziemniaczane smażone, kopytka zapiekane, kopytka zapiekane z serem, kopytka zapiekane z sosem, jak zrobić kopytka

poniedziałek, 24 marca 2014

„Mięciutkie gnocchi wykonane z dodatkiem kremowego serka w pysznym sosie pomidorowym na bazie świeżych pomidorów. Możemy również do przygotowania sosu użyć pomidorów z puszki, ale ten ze zrobiony ze świeżych będzie na pewno lepszy”

Gnocchi w sosie pomidorowym

środa, 19 lutego 2014

„Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach! Są bardzo miękkie dzięki dodaniu do nich serka. Mogą stanowić samodzielne danie lub stanowić dodatek do dań mięsnych czy rybnych. Tak przygotowane gnocchi możemy również podawać z różnego rodzaju sosami np. z sosem pomidorowym, borowikowym lub pieczarkowym”

Gnocchi, gnocchi przepis

poniedziałek, 03 lutego 2014

„Kopytka z sosem szpinakowym mogą stanowić oddzielne wegetariańskie danie lub stanowić dodatek do dań mięsnych. Po ugotowaniu kopytka możemy przechowywać w lodówce (oddzielnie kopytka i sos) lub wymieszać kopytka z sosem i przed podaniem podgrzać danie na patelni lub przełożyć do formy żaroodpornej, posypać startym serem żółtym lub mozzarellą i zapiec danie w piekarniku”

Kopytka ze szpinakiem

wtorek, 15 października 2013

„Kotleciki z pieczarek z dodatkiem cebuli oraz jajek. Chociaż nie wyglądają zbyt estetycznie to w smaku są po prostu rewelacyjne! Polecam wypróbowanie tego przepisu :)”

Kotleciki z pieczarek

środa, 24 lipca 2013

„Zapiekanka z cukinii z dodatkiem ziemniaków w pysznym kremowo-jajecznym sosie. Może być doskonałym dodatkiem do dań mięsnych lub rybnych”

Zapiekanka z cukinii

„Prosta i szybka w przygotowaniu przekąską z cukinii. Można podawać ją jako dodatek do np. dań mięsnych. Najlepiej sprawdzą się w tym przepisie długie i niezbyt grube cukinie”

Cukinia smażona

wtorek, 28 maja 2013

„Cukinia z grilla może być doskonałym dodatkiem do grillowanych dań mięsnych. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, wymaga niewielu składników. Jeśli do farszu dodamy np. mięso mielone może ona stanowić osobne danie”

Cukinia z grilla

środa, 24 października 2012

„Frytki z dyni to miła odmiana od klasycznie przygotowywanych frytek na bazie ziemniaków. Upieczone w piekarniku zawierają dużo mniej tłuszczu niż te smażone na oleju, dlatego też frytki z dyni zostały upieczone z odrobiną oliwy z oliwek. Jeśli chcemy by frytki były ostre możemy je posypać np. papryką. Podawać z dodatkiem ketchupu i innych sosów”

frytki z dyni

piątek, 14 października 2011

„Kluski śląskie są rodzajem klusek ziemniaczanych, ponieważ są przygotowane na bazie ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Są one popularną potrawą na Górnym i Dolnym Śląsku. Kluski śląskie najlepiej podawać z podsmażonym wędzonym boczkiem lub z różnego rodzaju sosami jako dodatek do dań mięsnych”

Kluski śląskie

sobota, 24 września 2011

„Kopytka mogą być podane jako danie główne lub stanowić dodatek do takiego dania np. do gulaszu. Po ugotowaniu możemy je przechowywać  w lodówce, podsmażając je uprzednio przed podaniem. Kopytka najlepiej podawać z sosem pieczarkowym, stopionym wędzonym boczkiem lub po prostu z dodatkiem masła i posiekanej zieleniny”

Kopytka

niedziela, 11 września 2011

„Zapiekanka ziemniaczana jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju dań mięsnych czy ryb. Zapiekanka ta może stanowić również doskonałą propozycję na szybką kolację. Wystarczy, że dodamy do niej swoje ulubione dodatki np. mięso z kurczaka”

Zapiekanka ziemniaczana

niedziela, 24 lipca 2011

„Smażone ziemniaki mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw. Są świetną alternatywą dla smażonych frytek, a smakują bardzo podobnie. Powinny mieć ładny lekko złotobrązowy kolor, chrupiącą skórkę i być mięciutkie w środku”

Ziemniaki smażone